Logo
   
Kako je SBB uz narod, ako je glasao za Zakon o prebivalištu kojim se onemoguava povratak? Print E-mail
Piše: magistar Nurija Omerbašić 
Predsjednik Instituta za mir i suživot civilizacija, Sarajevo;
Pokretač moralnih promjena  i
Kandidat za PREDSTAVNIČKI DOM Skupštine Bosne i Hercegovine,
Izborna jedinica 513, Koalicija SNAGA BiH, na rednom broju 4.

Kako je SBB uz narod, ako je glasao za Zakon o prebivalištu kojim se onemogućava povratak?

SBB  je izbaco slogan SBB UZ NAROD, a poznato je da su SBB i SDP  podržavali Zakon o prebivalištu kojim se skoro onemogućavao ili blaže rečeno izuzetno otežavao povratak protjeranih Bošnjaka sa vjekovnih ognjišta. Ispada da je SBB uz onaj tamo narod koji je zauzeo ono odakle su protjerani vjekovni vlasnici, pa SBB pomaže da se Bošnjaci ne vrati na svoje i tako poremeti ugodnost novim korisnicima kojima SBB pomaže da zadrže oteto.

Teže od toga je činjenica da je SBB od ulaska u vlast, tri godine je najviše radila da iz vlasti istjeraju Hrvate koji su za cjelovitu državu BiH, a da u vlast uvedu HDZ, koja je osvjedočeni zagovornik podjele države BiH na 3 entiteta. 
Navodne razloge i opravdanje zahtjeva da se u vlast uvedu Hrvati iz HDZ, stranaka SBB-a i SDP-a, su navodile navodnu izbornu pobjedu, koja, kad se ogoli ispada, da je pravi Hrvat samo onaj iz HDZ-a, čime su i SBB i SDP potkopali temelje svojih stranaka i temelje suživota. Ako je Hrvat iz HDZ jedini pravi Hrvat, onda Hrvati u SDP i SBB nisu pravi Hrvati. Daleko bi nas odvelo nabrajanje koje su sve posljedice takve politike. Odlaskom kod Čovića koji se izjašnjava za podjelu na 3 entiteta, ne dajući odgovor oko čega su se dogovorili, Radončić i Komšić gube argumente da su uz narod koji želi državu BiH, na čijem će svakom dijelu prostora,  svaki građanin Bih biti svoj na svome, nikom manje, nikom više.

Radončić ističe da je uspješan privrednik. Jeste za sebe. Ali se zna da je velikim kreditom uzetim od Razvojne banke F BiH, izgradio kulu za kancelarije, a od tih sredstava su mogla biti spašena nekoliko privrednih giganata i hiljade proizvodnih radnih mjesta.

 
Next >